En forsmak på MINI-familiens første elektriske crossover

En forsmak på MINI-familiens første elektriske crossover

Med konseptbilen MINI Concept Aceman, deler MINI den første smakebiten på det karakteristiske designspråket til fremtidige MINI-modeller.

Pressemelding 27.7.2022

Den elektriske kjernefamilien til MINI vil i løpet av de neste årene inkludere en ny 3-dørs-modell, en ny crossover-modell i småbilsegmentet og en crossover-modell i kompaktsegmentet. Den første smakebiten på den nye 3-dørs modellen kom tidligere i år, mens konseptbilen MINI Concept Aceman nå hinter om MINI-familiens første elektriske crossover. Den vil bygge bro mellom MINI Cooper og MINI Countryman og lanseres i løpet av 2024.

Samme oppskrift – nye dimensjoner

MINI Concept Aceman byr på fire dører, innvendig plass til fem personer og et stort bagasjerom. Konseptbilen måler 4,05 meter i lengden, 1,99 meter i bredden og 1,59 meter i høyden. Den oppreiste fronten og de klare flatene gir rom for at erketypiske MINI-detaljer finner sin plass i designen på nye måter. MINI Concept Aceman preges av skarpere linjer, men er likevel en leken og umiskjennelig MINI.

Bilens konstruksjon er basert på funksjonell design og korte overheng. Helt i tråd med tradisjonelle prinsipper, men rigget for en ny tid hvor MINI gjenoppfinner seg selv og byr på mer avansert komfort, mer allsidighet og mer gokart-følelse bak rattet enn noen gang før.

Interiøret er preget av et sobert og enkelt design, med klare konturer og nøye utførte detaljer hvor alt er redusert til det absolutt nødvendigste. Akkurat slik som designeren av den klassiske MINI-en hadde i tankene tilbake i 1959. Alec Issigonis designet den gang et interiør som bortsett fra setene, rattet og girspaken ikke trengte mer enn et sentralt sirkulært instrument og noen få vippebrytere for å skape en enestående kjøreopplevelse.

Tradisjonen tro, bygger derfor interiøret over samme lest i konseptbilen. Med sitt helt spesielle farge- og materialvalg understrekes det tydelig at MINI fortsatt våger å leke. Verken krom eller skinn er tatt i bruk. Eksempelvis er rattet kledd i fløyelsvelour. Sammen med de digitale løsningene og OLED-skjermen, tar det MINI inn i fremtiden med et solid nikk til tradisjonen.

Elektrifisert offensiv for en helelektrisk fremtid

Over 20 år har gått siden det britiske ikonet MINI ble relansert som en del av BMW Group. Siden den gang har over fire millioner biler rullet ut av fabrikken i Oxford og funnet veien til mer enn 100 land rundt om i verden.

I fjor kommuniserte MINI at bilmerket i fremtiden kun vil fokusere på helelektriske modeller. Etter 2025 skal det ikke lanseres flere biler med forbrenningsmotor. Innen 2027 vil helelektriske modeller stå for minst 50 prosent av MINI sitt globale salg, og på begynnelsen av 2030-tallet vil MINI være et helelektrisk merke.

En nærmere titt

Siste nytt fra MINI