MINI Cooper

Elektrisk og ikonisk urbanist

Pressemelding 03.05.23

Over 20 år har gått siden det britiske ikonet MINI ble relansert som en del av BMW Group. Til høsten starter produksjonen av en ny generasjon og selv om designen fortsatt skjules under kamuflasje, gjøres noen detaljer nå kjent.

Tro mot konseptet, som har vært vellykket i over 60 år, er den nye generasjonen designet for helelektrisk kjøreglede, med den arketypiske smidigheten og den kreative utnyttelsen av plass som kjennetegner MINI.

Forrige generasjon MINI Cooper kom på veien i elektrisk drakt i 2020, som en videreføring av de etablerte bensin- og dieselvariantene. Siden den gang har den elektriske modellen vært den mest solgte MINI Cooper-varianten.

Av de nærmere 300 000 nye solgte MINI’ene på verdensbasis i fjor, var over 43 000 elektriske. Før årets sommer får festet seg, kommer dagens generasjon også som kabriolet – som en av verdens første elektriske kabrioleter.

3 dører – 4 seter – 2 versjoner
Den nye generasjon av MINI Cooper i 3-dørs format, vil realisere de klassiske MINI-egenskapene på en enda mer puristisk måte og kommer i to elektriske versjoner.

MINI Cooper E byr på 135 kW effekt og en batterikapasitet på 40,7 kWh, mens MINI Cooper SE byr på 160 kW effekt og en batterikapasitet på 54,2 kWh. Elektrisk go-kart følelse og smidige egenskaper står selvsagt på menyen. Modellene får en rekkevidde på mellom 300 og 400 kilometer – en radius for urbane utflukter.

Interiøret med 4 seter er utformet for fleksibilitet, eksempelvis kan bagasjeromsvolumet utvides ved behov.

Ny elektrisk kjernefamilie
Sammen med nye elektriske MINI Countryman, som skal produseres på BMW Group Plant Leipzig fra november 2023, er den nye elektriske MINI Cooper starten på den nye elektriske kjernefamilien til det ikoniske bilmerket. I 2024 vil familien komplimenteres av MINI Aceman. Fra begynnelsen av 2030-tallet vil MINI være et helelektrisk bilmerke.

Flere detaljer vil bli kjent før produksjonsstart.

Siste nytt fra MINI