Volvo EX90 produksjonsstart

Volvo Cars starter produksjonen av Volvo EX90

Volvo Cars' fabrikk i Charleston i USA har startet produksjonen av selskapets nye store SUV, Volvo EX90.

Pressemelding 5. juni 2024

Volvo EX90 blir det nyeste tilskuddet til Volvos elbil-flåte. Ved å kombinere avanserte sensorer, egenutviklet programvare og bilens kraftige kjernedatamaskin representerer EX90 en ny epoke for selskapet, og sikkerhetsteknologien i bilen er tatt til et nytt nivå i Volvo-sammenheng.  

– Helelektriske Volvo EX90 betyr starten på en ny epoke for Volvo Cars. En epoke som handler om sikkerhet, bærekraft og menneskesentrisk teknologi. EX90 produseres med stolthet i USA, som reflekterer vår langsiktige forpliktelse til menneskene i Sør-Carolina og det amerikanske markedet som helhet, sier Jim Rowan, CEO i Volvo Cars. 

Høyt utstyrt premium-SUV 
Den aller første kundebilen, som allerede har rullet av båndet på fabrikken i Charleston, var i fargen Denim Blue. Denne bilen skal leveres til en kunde i USA senere i år. Volvo Cars forventer at de første EX90-bilene ankommer Norge i fjerde kvartal 2024. 
 
– Volvo EX90 leveres med et meget høyt utstyrsnivå, der vi har inkludert alt man forventer av en topputstyrt premium-SUV, kombinert med det nyeste innen sikkerhet, skjermteknologi og bærekraftige materialer, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway. 
 
Twin Motor-utgaven har en startpris på 899 900,- for utstyrsnivå Plus og 979 900,-, for utstyrsnivå Ultra. 
  
Elektrisk og banebrytende 
EX90 er basert på Volvo Cars´ neste generasjon elbilteknologi, med en elektrisk rekkevidde på opptil 600 km*. Den er designet til å være den sikreste Volvo-bilen noensinne, drevet av neste generasjon aktiv og passiv sikkerhetsteknologi, med en programvare som mottar informasjon fra bilens mange sensorer, radarer og kameraer. 

EX90 har et karakteristisk skandinavisk Volvo-design som kombinerer rene, elegante linjer med aerodynamiske egenskaper. Bilen er designet for å optimalisere rekkevidden, med minst mulig luftmotstand og er produsert som en ekte syvseter, som betyr rikelig med plass, allsidighet og komfort. 

EX90 kommer med en kraftig kjernedatamaskin, er alltid oppkoblet og vil bare bli bedre og bedre med tiden - takket være trådløse programvareoppdateringer (OTA). Oppdateringene leveres av Volvos programvareingeniører, aktiveres ved hjelp av kunstig intelligens og mottar informasjon gjennom datainnhenting i sanntid. EX90 er et bevis på Volvo Cars´ ingeniørevner og bekrefter selskapets posisjon som en pådriver i det pågående teknologiskiftet i bilindustrien. 

Tilstedeværelse i USA 
Volvo Cars sitt første produksjonsanlegg i USA åpnet sommeren 2018 like utenfor Charleston, en av landets eldste og mest kjente byer. I dag produserer Charleston-fabrikken EX90 og S60 sedan, og har kapasitet til å bygge opptil 150 000 biler i året. 
 
Selskapet har gjort omfattende investeringer i anlegget over de seneste årene. Karosseriverkstedet og lakkeringsverkstedet er både fornyet og betraktelig utvidet, og anlegget inkluderer nå også en toppmoderne produksjonslinje for batteripakker. 
 
Med disse investeringene er det amerikanske produksjonsanlegget godt forberedt for Volvos nye æra, og reflekterer selskapets langsiktige forpliktelse til Sør-Carolina og USA. Volvo Cars har vært operative på det amerikanske markedet i nesten 70 år, og består i dag av et omfattende nettverk med 281 forhandlere fordelt på totalt 47 stater. 

Les hele pressemeldingen fra Volvo Car Norway her

Siste nytt fra Volvo