Volvo XC40 hos Bilia

Volvo øker rekkevidden

I dag lanserer Volvo nye modellvarianter av de populære elbilene XC40 og C40, der blant annet lengre rekkevidde, raskere lading og bakhjulsdrift er blant høydepunktene.

Pressemelding 16.01.2023

Volvo har hatt stor suksess med kompakt-SUVen XC40 Recharge og crossover-varianten C40 Recharge. I dag slipper Volvo flere nyheter om de nye modellvariantene som skal selges i Norge fremover.

– Nå kan man bestille XC40 og C40 med over 500 kilometer rekkevidde. Med alle de gode egenskapene bilene allerede har tror vi dette vil gjøre bilene enda mer attraktive for norske kunder, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

De nye modellene kan bestilles fra 8. desember på Volvo Cars’ nettsider eller hos en autorisert Volvo-forhandler. Produksjonsstart er satt til andre kvartal 2023.

Lenger rekkevidde og bakhjulsdrift
For å øke energieffektiviteten lanseres både XC40 og C40 nå med en ny og kraftigere motor på bakakselen som er utviklet og bygget av Volvo Cars, samt en ny og mer effektiv inverter. Twin-modellen med firehjulsdrift (AWD) får en ny frontmotor som også vil være mer effektiv.

Med det går Volvo bort fra forhjulsdrift og tilbyr nå kun XC40 og C40 med bakhjulsdrift eller firehjulsdrift. Modellvarianten med bakhjulsdrift blir tilgjengelig som Single Motor & Single Motor Extended Range, der forskjellen er størrelsen på de nye batteripakkene til Volvo, som kommer med hhv. 73kWh vs. 82kWh (70/78 kWh netto). Modellvarianten med firehjulsdrift vil kun tilbys med den største batteripakken.

Fram til i dag har XC40 Recharge og C40 Recharge hatt henholdsvis 422 km og 435 km rekkevidde iht. WLTP. Med de nye batteripakkene får Extended Range-varianten av XC40 en estimert rekkevidde på 515 km, mens C40 får 533 km (WLTP). XC40-varianten med firehjulsdrift får 500 km, mens C40 får 507 km. Foreløpig estimert forbruk for Extended Range-varianten med bakhjulsdrift er fra 17,1kWh/100km på XC40 og 16,4 kWh/100km for C40. (Til redaksjonen: Merk at dette er preliminære data. Estimert rekkevidde kan påvirkes av valgt ekstrautstyr****).

Øker ladehastigheten
Fram til i dag har XC40 Recharge og C40 Recharge hatt en maksimalt oppnåelig ladeeffekt på 150kW. På de nye modellene som også har den største batteripakken øker Volvo denne til 200kW, noe som gir raskere lading på en hurtigladestasjon.

– Høy ladehastighet er viktig for elbileiere og gjør det enklere å reise lange avstander. Vi tror kundene vil sette pris på den økte hastigheten de vil oppleve på hurtigladestasjoner, sier Trosby.

Samtidig lanserer Volvo to nye farger i 40-serien, nemlig Cloud Blue og Vapor Grey. Vapor Grey er også lanseringsfargen til nye Volvo EX90. I tillegg lanseres det nye og mer aerodynamisk felger.

Les hele pressemeldingen fra Volvo Car Norway her

Siste nytt fra Volvo