RECHARGED. NOT REDESIGNED.

Møt Volvo XC40 Recharge – Volvos første helelektriske bil. Designet for å gi deg en kraftfull og utslippsfri kjøreopplevelse, med høy bakkeklaring, firehjulstrekk, hengerfeste og avansert ny teknologi. 

Ren kraft og lang rekkevidde

XC40 Recharge har to motorer, en foran og en bak, og leveres med AWD (firehjulstrekk) som standard. Batteriet har en kapasitet på 78kWh og Volvo har foreløpig estimert en rekkevidde på over 400 kilometer i henhold til typegodkjenningen WLTP*.

De to motorene gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen aksellererer fra 0 til 100 på 4,9 sekunder.

* Rekkevidden i henhold til kjøresyklusene WLTP og EPA og rekkevidden i praktisk bruk, kan variere. Tallene er basert på foreløpige mål. Volvo venter på endelig sertifisering av bilen.

Godt utstyrt

AC-lading opp til 11kW og DC-lading opp til 150 kW leveres som standard på nye Volvo XC40 Recharge. Med en hurtiglader kan batteriet på 78 kWh lades opp til 80 prosent kapasitet på kun 40 minutter. Bilen leveres med Type-2 ladekabler og Bilia vil tilby en fastmontert vegglader som ekstrautstyr. XC40 Recarge lanseres med et utstyrsnivå tilsvarende R-Design, som blant annet inkluderer sportsseter, parkeringssensorer, takrails, high performance-lydanlegg og adaptive cruisekontroll. XC40 Recharge kan leveres med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo.

En av Volvos sikreste biler

Volvo har som alltid fullt fokus på sikkerhet. Ettersom XC40 Recharge ikke har en tradisjonell forbrenningsmotor har Volvo redesignet og forsterket karosseristrukturen i bilen. Integrert i karosseriet er det et sikkerhetsbur i ekstrudert aluminium som beskytter batteriet. Dette gir i tillegg et lavere tyngdepunkt som på sin side minsker risikoen for at bilen skal kunne rulle rundt ved eventuelle utforkjøringer. 

Salgsstart i januar

XC40 Recharge vil ha en veiledende pris fra ca. kr 490.000,- eks. frakt og levering. Priser på ekstrautstyr og utstyrspakker blir klare på et senere tidspunkt.

Ta kontakt med din Bilia-forhandler for mer informasjon om Volvo XC40 Recharge. 

De første bilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2020 og levering fortsetter utover i 2021. Volvo vil gjennomføre et roadshow med bilen i utvalgte norske byer i løpet av første halvdel av 2020. Bilen vil være å se som demobil hos Bilia fra fjerde kvartal 2020.

XC40 Recharge for det norske markedet vil bli produsert ved Volvo Cars’ fabrikk i Ghent.

  • Volvo XC Recharge. Foto.
  • Volvo XC Recharge. Foto.
  • Volvo XC Recharge frunk. Foto.
  • Volvo XC40 Recharge. Foto.
  • Volvo XC40 Recharge. Foto.
  • Volvo XC40 Recharge. Foto.