Bilde av en bil som kjører på landevei

Plug-in hybrid, elbil, hybrid eller mildhybrid?

En bil med elektrisk motor går enten på strøm alene eller i kombinasjon med en forbrenningsmotor. Det finnes ulike varianter, men alle biler med elektrisk motor har til felles at de henter energi fra oppladbare batterier. 
 
Hvilken bil du bør velge, avhenger blant annet av kjørevanene dine, økonomien din og hvor du bor.

Hvilken variant passer for deg?

En mild hybrid er utstyrt med både en forbrenningsmotor og et batteri som lades når du bremser. Batteriet kan ikke lades ved ladestasjoner. Milde hybrider drives i hovedsak av forbrenningsmotoren, mens batteriet hjelper til med å forsyne enkelte deler av teknikken med strøm. På den måten reduseres utslippene. 
 
Passer mild hybrid for deg? 
En mild hybrid er et godt valg for deg som ønsker å effektivisere drivstofforbruket, samtidig som du fortsetter å kjøre på bensin eller diesel. En mild hybrid har vanligvis en lavere innkjøpspris enn andre elbiler. 
 
Den kan være et bra alternativ til deg som vil leve miljøvennlig, men som har et begrenset budsjett.

En oversikt

  Ladbar hybrid Elbil Mildhybrid Hybrid
Lades med kabel    
Lades mens du kjører  
Kan kjøres på kun elektrisk  
Viss teknikk på el      
Bare elmotor      
Både elmotor og forbrenningsmotor  

Elbiler på lager

Hos oss finner du alltid brukte elbiler for rask levering.

Tips og råd for lading


Slik lader du smart

 • Lad regelmessig. Da har batteriet det best.
 • Lad så tett opptil du skal kjøre som mulig. Da kommer du lenger.
 • Bruk godkjente ladestasjoner.

Slik lader du hjemme

Det er både enkelt og smidig å lade elbilen hjemme. For at du skal kunne lade på en trygg og effektiv måte, anbefaler vi at du installerer en godkjent ladeboks. Ekspertene våre hjelper deg med å finne en ladeboks som passer dine behov.


Tips før langtur

 • Sørg for at batteriene er fulladede.  
 • Ha gjerne bilen parkert i en garasje. Et oppvarmet batteri har bedre kapasitet. 
 • Skaff deg oversikt over hvor og når du kan lade langs veien. 
 • Temperaturen påvirker rekkevidden, så følg med på værmeldingen. 

Spørsmål og svar om el- og hybridbiler

Kan jeg lade bilen i et vanlig strømuttak?
Det går an å lade bilen i et vanlig strømuttak, men det er ikke noe vi anbefaler. Blant annet må du vite om strømuttaket har en fungerende jordfeilbryter og en egen sikring. Vi råder deg til å bruke en godkjent ladestasjon, og vi hjelper deg gjerne å finne en ladeboks som passer dine behov.
Hva påvirker bilens rekkevidde?
 • Kjørestil og hastighet. Jo raskere du kjører med elbilen din, desto kortere rekkevidde får du. Derfor egner elbiler seg så godt til bykjøring. Rekkevidden blir aller lengst når du kjører i ca. 30–40 km/t. Dersom du vanligvis kjører lengre strekninger, anbefaler vi en ladbar hybrid. Kjørestilen din påvirker også hvor langt du kommer. Aller lengst kommer du med jevn kjøring.
 • Dekktrykk. Kontroller dekktrykket med jevne mellomrom. Med riktig dekktrykk ruller bilen bedre og du får lengre rekkevidde.
 • Varme og kulde. Kaldere vær gir kortere rekkevidde. Det skyldes at batteriet har dårligere ytelse under kalde forhold, men også fordi kjøreforholdene om vinteren gir økt motstand og dermed høyere energiforbruk. Parker gjerne i en garasje hvis du mulighet.
 • Klimaanlegg i bilen. Både klimaanlegg og kupévarmere krever mye energi. Hvis det i tillegg er kaldt ute, går dessuten en del av strømmen med til å varme opp batteriene.
 • Bilmodell. Rekkevidden til batteriet varierer fra bilmodell til bilmodell. Les mer om våre ladbare biler på kampanjesiden vår, eller kom innom ditt nærmeste Bilia-anlegg.
Hvordan lang tid tar det å lade?
Ladetiden varierer fra modell til modell. Den avhenger blant annet av størrelsen på batteriet og hvilken ladeeffekt batteriet kan ta imot. Tiden varierer også mellom ulike ladestasjoner.
Hva koster det å lade?
Kostnadene for å lade en elbil avhenger av bilmodell og strømavtale.
Trenger jeg å vente til batteriet er helt fulladet før jeg kan kjøre videre?
Nei.
Hva skjer når batteriet er fulladet?
Ingenting. Du kan fint la ladekabelen sitte i etter at bilen er fulladet.