Unngå kollisjoner

Volvos visjon er å designe biler som ikke kolliderer. De har derfor utviklet systemer som hjelper deg med å unngå ulykker. Disse kalles IntelliSafe.

Teknologien overvåker omgivelsene kontinuerlig og bistår deg mens du kjører. I tillegg til å gi deg trygghet gir de deg også støtte og hjelp under kjøringen slik at kjøreopplevelsen blir mer avslappende og komfortabel.

Under ser du noen av Volvos IntelliSafe-systemer.

Mer informasjon finner du på Volvo sine nettsider. 

 • City Safety

  City Safety

  Systemet oppdager potensiell kollisjon og forbereder bremsene på øyeblikkelig reaksjon samtidig som den varsler deg med lys- og lydsignal. Om du ikke reagerer umiddelbart utløses autobremsen for å forhindre eller redusere omfanget av kollisjonen. 

 • Parkeringsassistent

  Parkeringsassistent

  La parkeringsassistenten ta over parkeringen for deg. Aktiver Park Assist Pilot, kjør frem til parkeringsluken og slipp rattet. Du får beskjed om gassing og bremsing mens bilen tar styringen og utfører en ideell parkering. 

 • Adaptive Cruise Control

  Adaptive Cruise Control

  Ved å stille inn ønsket hastighet og avstand sørger Adaptive Cruise Control for at bilen din holder riktig avstand til bilen foran. Bremser den gjør din også det. Dette gir en mer behagelig kjøreopplevelse, også i saktegående køer. 

 • Beskytt fotgjengere og syklister

  Beskytt fotgjengere og syklister

  Autobremsen fungerer også på fotgjengere og syklister. Dersom systemet oppdager at en kollisjon med syklist eller fotgjenger er i ferd med å skje varsles du med lys- og lydsignal. Om du ikke reagerer umiddelbart vil autobremsen utløses. 

 • Blindsoneinformasjon

  Blindsoneinformasjon

  En radar holder kontroll og varsler deg bl.a. om biler i blindsonen når du kjører på veien, og om kryssende trafikk bak deg når du rygger. På denne måten kan du trygt skifte kjørefelt og ha full oversikt over bilene rundt deg. 

 • Aktivt fjernlys

  Aktivt fjernlys

  Med Active High Beam slipper du å bytte mellom nær- og fjernlys. Systemet oppdager andre biler med lys og dimmer automatisk ned fjernlyset i det området. Dermed har du fortsatt god sikt på begge sider av den andre bilen.

Illustrasjonsfoto. Avbildet bil kan ha ekstrautstyr som avviker fra kampanjen. Forbehold om skrivefeil.