Volvo EX90 interiør

Bærekraftig interiør i nye Volvo EX90

Volvos nye elektriske SUV kommer med en rekke nye interiørløsninger tuftet på skandinavisk, bærekraftig design.

Pressemelding 18.10.2022

Onsdag 9.november lanseres Volvo Cars’ nye helelektriske SUV, Volvo EX90. Bilen kommer med en rekke innovative sikkerhetsløsninger, som et kunstig intelligent system for førerforståelse og et omfattende nettverk av utvendige sensorer, i tillegg til muligheter for toveis lading.

Selskapet har også tenkt nytt når det gjelder bilens interiørdesign. Interiøret i Volvo EX90 er bygget på selskapets egenutviklede, progressive materiale kalt Nordico, som har et tydelig skandinavisk designuttrykk.

Nordico består av skinnfrie tekstiler basert på resirkulerte PET-flasker. Bilens trepaneler er laget av FSC-sertifisert* tre fra bærekraftig skogbruk i Sverige og Finland. De kommer med en elegant bakgrunnsbelysning som skaper en behagelig atmosfære, inspirert av den nordiske villmarken.

I tillegg vil Volvo EX90 lanseres med setetrekk laget av et ullblandingsmateriale, som er sertifisert i henhold til strenge bærekraftsstandarder for dyrevelferd og miljø.

– Vi har valgt materialer basert på våre verdier. Med disse valgene både forlater vi en gammeldags og foreldet tilnærming til luksus i biler, samtidig som vi tydeliggjør vår skandinaviske arv. I Volvo EX90 har kundens trivsel og velvære vært utgangspunktet for interiørdesignet, sier Cecilia Stark, senior designsjef i Volvo Cars.

I tråd med selskapets ambisjoner innen resirkulering og gjenbruk, kommer Volvo EX90 med store mengder resirkulert plast, for å redusere bruken av naturressurser. I tillegg til de resirkulerte PET-flaskene, består Volvo EX90 av nesten 50 kilo resirkulert plast og biobaserte materialer.

Teppene er delvis bestående av resirkulert polyamid. Volvo EX90 inneholder dermed den høyeste mengden ikke-primære og resirkulerte materialer blant alle Volvos modeller.

I tillegg til selve materialene, gir Volvo EX90 muligheten til personlig tilpasning av bilens atmosfære og utseende. Fra lansering kan kundene velge mellom flere ulike "rom" som synkroniserer interiørdekor og setetrekk med eksteriørfargene. Det vil bli lansert flere rom med ulike temaer over tid.

Rommenes temaer er spesiallaget av Volvos interiørdesignere, og skaper sitt eget uttrykk og distinkte atmosfære, avhengig av brukernes smak. Hvert rom er inspirert av ulike aspekter ved skandinavisk livsstil og naturen i nord.

– Volvo EX90s uttrykk og interiørdesign viderefører flere tiår med utvikling og innovasjon. For oss er interiørkomposisjon en læringsprosess som går over tid, basert på kundenes tilbakemeldinger, egen innovasjon og tilgangen til nye og bærekraftige materialer, sier Stark.

Nye helelektriske Volvo EX90 lanseres onsdag 9.november.

*Forest Stewardship Council

Les hele pressemeldingen fra Volvo Car Norway her
Interessert i Volvo EX90?
Be om tilbud

Siste nytt fra Volvo