Fem stjerners sikkerhet til Volvo C40 Recharge

Helelektriske Volvo C40 Recharge er tildelt toppkarakteren ­­– fem stjerner – i sikkerhetstesten Euro NCAP 2022, og er dermed en av de aller sikreste bilene på markedet.

Pressemelding 27.05.2022


Elbilen føyer seg dermed inn i rekken av Volvo-modeller med fem stjerners utmerkelse fra Euro NCAP. Faktisk har alle testede modeller fra Volvo til salgs i dag mottatt høyest score.

C40 Recharge scoret spesielt godt på passasjersikkerhet og førerassistentsystemer, godt hjulpet av et av de mest omfattende standardoppsettene innen sikkerhet i sitt segment. Dette er sikkerhetsteknologi som hjelper sjåføren med å oppdage og unngå kollisjoner, holde seg i kjørebanen og redusere skadene dersom man kjører av veien, blant mange flere scenarier.

– Vi har alltid som mål å være ledende på sikkerhet. Det betyr at vi forholder oss til strenge sikkerhetsstandarder i alle våre biler, og mange av dem har vi vært med på å etablere gjennom årene. Uansett hvilken Volvo du velger, skal du vite at du og dine nærmeste kjører i en av de sikreste bilene på markedet, sier Malin Ekholm, leder for Volvo Cars’ sikkerhetssenter.

C40 Recharge ble lansert i 2021 og er Volvo Cars’ andre helelektriske modell. I årene som kommer planlegger Volvo Cars å rulle ut en helt ny serie rene elbiler, i en av de mest ambisiøse elektrifiseringsplanene i bransjen.

Volvo Cars var først av de etablerte bilprodusentene til å forplikte seg til full elektrifisering, og har som mål å selge kun helelektriske biler innen 2030. Allerede innen 2025 er målet at halvparten av det globale volumet skal bestå av rene elbiler.

Den nye generasjonen Volvo-modeller som blir lansert de kommende årene har også som mål å sette nye standarder innen sikkerhet, som en naturlig videreføring av Volvo Cars’ ambisjon om å være en bransjeleder på bilsikkerhet.


Les hele pressemeldingen fra Volvo Car Norway her

Siste nytt fra Volvo