Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne Brøndbo fra Bil1Din

Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen, og Bjarne Brøndbo gleder seg til å få 20 nye kolleger.

- Brukte deler har hatt en lang vei til verkstedene i Norge. Sammen med Bilia realiserer vi nå en betydelig satsing på gjenbruk og sirkulærøkonomi i bilbransjen. Det er helt unødvendig å produsere en ny bildør for deretter å frakte den til Norge når det allerede finnes en feilfri, likeverdig identisk brukt bildør tilgjengelig nær verkstedene., sier Bjarne Brøndbo.

I mai kjøpte Bilia Norge AS majoriteten i bildemonterings-selskapet Bil1Din hvor Bjarne Brøndbo med familie er sentrale. Brøndbo-familien har drevet bildemontering i 50 år. Bil1Din driver allerede et moderne anlegg i Namdalen i Trøndelag og for å realisere ambisjonene på Østlandet, er etableringen av en ny enhet for bildemontering på Røyken i Hurum i full gang.

Starter driften i Hurum i februar
Anlegget på Røyken blir bransjens mest moderne fabrikk, med lavt klimaavtrykk takket være 2 500 kvadratmeter med solcellepaneler og tre energibrønner. Det vil bli kapasitet til demontering av 2 000 biler og produksjon av 60 000 bildeler. Åpningsdato er satt til 1. februar 2023, men innen den tid må det ansettes 20 nye medarbeidere.

- Bildemontering handler om veldig mye mer enn å operere en bilknuser. Her er det mange jobber som egner seg for begge kjønn. Vi er interessert i folk som har en bilmekanisk fagkompetanse eller noen som bare er veldig gode på å skru. Det gjør ingenting om du mangler fagbrev – du får opplæring. Og er du god på data eller flink til å ta bilder har det en like sentral plass i driften. Uansett jobbtittel er jeg overbevist om at anlegget i Røyken kommer til å både bli en givende arbeidsplass som byr på mange muligheter i lang tid framover, sier Bjarne Brøndbo.

Skade og lakkverksted i samme bygg
Anders Greftegreff er sønnen til Bjarne Brøndbo og daglig leder i Bil1Din.

- Alt går etter planen og vi opplever veldig god mottakelse fra Asker kommune. Nå gleder vi oss til å snakke med folk som vil bidra i driften. Vi søker etter medarbeidere som ønsker en stabil og inkluderende arbeidsplass, og vi er veldig opptatt av at Bil1Din skal være et godt sted å jobbe, sier Anders Greftegreff.

Bilia har i dag et skadesenter på Lierstranda i Drammen. I løpet av våren vil dette anlegget legges ned. Alle dagens ansatte vil flyttes over til de nye lokalene i Røyken, og det vil også bli noen nyansettelser. Totalt skal Bilia ha tolv opprettere og sju lakkerere på anlegget, i tillegg til en del administrative stillinger.

- Anlegget på Lierstranda er utdatert og i Røyken flytter vi inn et moderne lokale i en helt annen liga. For oss vil det gi en veldig god synergieffekt å ha bildemontering og skade og lakk i samme bygg. Å tilby kortreiste, likeverdige bildeler av høy kvalitet er god bærekraft i praksis. Røyken ligger også strategisk plassert i forhold til veldig mange av våre forhandlere i Østlandsområdet. Vi vil derfor i starten prioritere deler til bilmerkene Bilia har i porteføljen, sier Jarle Oppedal, regiondirektør i Bilia Norge.

Siste nytt fra Bilia

 • Bilia BMW Kongsvinger fasadeBilia BMW Kongsvinger fasade

  Bilia Kongsvinger har Norges mest fornøyde BMW-kunder

  Autoindex er en av bilbransjens viktigste undersøkelser og vurderer hele kundeopplevelsen. Derfor er det ekstra gledelig at det er en Bilia-forhandler som havner på topp for BMW.

 • Erna Solberg og Bjarne Brøndbo posererErna Solberg og Bjarne Brøndbo poserer

  Garantert likeverdig: Storstilt satsing på brukte originaldeler

  Norges mest moderne bildemonteringsanlegg ble offisielt åpnet av Erna Solberg og Bjarne Brøndbo.

 • Norsk Kundebarometer 2023Norsk Kundebarometer 2023

  Bilia kåret til beste bilhus i Norsk Kundebarometer 2023

  Vi er utrolig stolte over at Bilia i år igjen er kåret til bransjevinner i Norsk Kundebarometer.
 • Bil1DinBil1Din

  Kjøper rekordhøyt antall skadebiler til rekordhøye summer

  Bil1Din opplever et volum som aldri før, og bilene som kommer inn er nyere og dyrere enn tidligere.
 • XPENG G9XPENG G9

  Bilia blir agent for XPENG i Bergen

  Bilia Norge AS har inngått avtale med XPENG om salg av nye biler og servicevirksomhet.
 • Anders Greftegreff, daglig leder hos Bil1DinAnders Greftegreff, daglig leder hos Bil1Din

  Bil1Din i Røyken opplever stor pågang fra arbeidssøkere

  En sentral lokasjon og et spennende og bærekraftig prosjekt er viktige motivasjonsfaktorer for mange av arbeidssøkerne.
 • Bil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne BrøndboBil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne Brøndbo

  Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

  I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen.
 • Bilia kjøper InsigniaBilia kjøper Insignia

  Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

  AS Insignia har inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke.
 • Bilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund LangrennBilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund Langrenn

  Bilia elektrifiserer langrennslandslaget

  Bilia Norge AS sikrer Norges Skiforbund Langrenn gode kjøreopplevelser i en ny samarbeidsavtale der forbundets støtteapparat kjører BMW, Volvo, Lexus og Toyota levert av Bilia.
 • Fornøyde bileiereFornøyde bileiere

  Bilia er beste bilhus i Norsk kundebarometer

  Dette er første gang Bilia rangeres offisielt i Norsk kundebarometer, og Bilia debuterer på en veldig sterk 4. plass.
 • Bjarne Brøndbo og Frode HebnesBjarne Brøndbo og Frode Hebnes

  Gjør det enkelt å velge miljøvennlig på verkstedet

  Bilia og Bil1Din girer opp bærekraftsatsingen sammen. Partene etablerer sammen nå et nytt demonteringsanlegg med lavt klimaavtrykk på Røyken, og målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.
 • Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet KokstadKokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by.