Bilia kjøper AS Insignia

Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

AS Insignia har i dag inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke. Avtalen forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet.

«Vi gleder oss til å bli Jaguar og Land Rover-forhandler i Oslo-markedet gjennom overtakelsen av AS Insignia. Neste år vil vi flytte virksomheten over til vårt nye bilanlegg i Oslo. AS insignia har en stolt historikk, og vi ser frem til å bli bedre kjent med deres kompetente medarbeidere. I Norges største og mest kjøpesterke bilmarked opplever vi at Jaguar og Land Rover med dette kompletterer og forsterker vårt totale tilbud innenfor premiumsegmentet», sier Frode Hebnes, administrerende direktør i Bilia Norge

Insignia har en historie helt tilbake til 1974 og er en betydelig aktør i det norske bilmarkedet. I dag er Insignia Norges største Land Rover og Jaguar-forhandler, samt importør og eneforhandler av det ikoniske sportsbilmerket Morgan.

Ingen enkeltforhandler har solgt flere Jaguar I-PACE
«Bilia har de siste tiår vist at de klarer å foredle gode virksomheter, samtidig som de enkelte bedrifters kultur- og verdigrunnlag videreføres. Insignia vil bidra med sin organisasjon av dyktige og dedikerte ansatte samt nær 50 års erfaring som merkeforhandler i luksusbil-segmentet», sier Mads Dessen, daglig leder i AS Insignia

Insignia leverer kundeopplevelser som er helt i toppen av luksusbil-segmentet. Introduksjonen av elbilen Jaguar I-PACE i 2018 førte til en kraftig omsetningsvekst, og ingen enkeltforhandler i verden har solgt flere eksemplarer av elbilen Jaguar I-PACE. Insignia har 43 ansatte som selger nye og brukte biler, driver autorisert merkeverksted med fabrikkutdannede mekanikere.

«Det er med stor glede og entusiasme at vi ønsker Bilia velkommen inn i vårt forhandlernettverk. At de nå tar over Insignia, som har vært en dyktig partner med en lang og solid historie, er en viktig styrking og videreføring av Jaguar Land Rover sin tilstedeværelse i Oslo. Vi er sikre på at de er riktig samarbeidspartner for Jaguar og Land Rover i fremtiden», sier Henrik Schanche, Country Director hos Jaguar Land Rover Norway.

Siste nytt fra Bilia

 • Bilia Norge blir importør for Great Wall Motor

  Under første halvår av 2023 lanseres det elektriske bilmerket ORA i Norge, et merke partene mener vil fungere svært godt i det norske markedet.
 • Bil1Din i Røyken opplever stor pågang fra arbeidssøkere

  En sentral lokasjon og et spennende og bærekraftig prosjekt er viktige motivasjonsfaktorer for mange av arbeidssøkerne.
 • Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

  I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen.
 • Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

  AS Insignia har inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke.
 • Bilia er beste bilhus i Norsk kundebarometer

  Dette er første gang Bilia rangeres offisielt i Norsk kundebarometer, og Bilia debuterer på en veldig sterk 4. plass.
 • Gjør det enkelt å velge miljøvennlig på verkstedet

  Bilia og Bil1Din girer opp bærekraftsatsingen sammen. Partene etablerer sammen nå et nytt demonteringsanlegg med lavt klimaavtrykk på Røyken, og målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.
 • Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by.