XPENG G9

Bilia blir agent for XPENG i Bergen

Bilia Norge AS har inngått avtale med XPENG om salg av nye biler og servicevirksomhet. I første omgang vil partene etablere et samarbeide i Bergen, hvor Bilia Kokstad vil stå for salg, utlevering og service for det helelektriske bilmerket. Salg av nye biler vil håndteres i form av en agentmodell. Partene åpner for at XPENG kan bli representert ved flere Bilia lokasjoner i framtiden.

Pressemelding 4.4.2023.

XPENG har i dag offentliggjort sitt nye agentnettverk i Norge med forhandlere og servicepunkter. Bilia er agent for XPENG i Sverige fra før, og nå blir Bilia også agent i Norge.

XPENG har et elektrisk modellprogram som skal passe det norske markedet godt. Nye XPENG G9 ble vist frem på Oslo Motorshow i fjor, og er omtalt som en av de mest spennende elbilnyhetene i år. Sedanen P7 har fått en facelift med attraktive oppgraderinger. I tillegg tilbys det hele 7 års nybilgaranti for disse modellene som snart vil bli tilgjengelige hos Bilia Kokstad i Bergen.

XPENG Motors er et av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har etablert et europeisk hovedkontor i Amsterdam, samt dedikerte kontorer i München, København, Stockholm og Oslo. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og bidra til å forme fremtidens mobilitetsopplevelse.

Bilia er Norges 3. største aktør i personbilmarkedet og omsatte i 2022 for 11,3 milliarder kroner. Bilia har 1.200 medarbeidere i den norske virksomheten, og er representert i Oslo, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Trøndelag og Vestland. I første omgang blir XPENG kun tilgjengelig gjennom Bilia i Bergen, men partene åpner for at flere Bilia forhandlere kan bli agenter i framtiden.


Frode Hebnes, Adm dir ved Bilia Norge AS, kommenterer:
«Vi opplever XPENG til å være en spennende og innovativ aktør, med et modellprogram som både i dag og i tiden fremover vil være meget konkurransedyktig i det Norske bilmarkedet. Premium biler med høy kvalitet og et attraktivt design til gode priser, som også innrømmes 7 års garanti, tror vi blir en sterk kombinasjon å representere i markedet. Bilia har en tydelig vekststrategi, og vi forventer at vårt samarbeid med XPENG vil bidra til dette. XPENGs høyteknologiske produkter kombinert med en ambisjon om å ligge i forkant av utviklingen gjør det til et veldig interessant bilmerke for Bilia. Hos Bilia Kokstad ligger forholdene til rette for at vi skal kunne ta på oss agentrollen, med flotte lokaler og et moderne verksted. Med XPENG på laget forsterker vi vår representasjon i Bergen, som også er gledelig i forhold til det ønsket om vekst som vi har i Bilia.»


Claes Persson, Managing Director hos XPENG i Norge, kommenterer:
«Vi vet at mange eksisterende og potensielle kunder utenfor Oslo-området har ventet på å få vite mer om vårt fremtidige agentnettverk. Derfor er det utrolig moro å endelig kunne fortelle om at vi nå blir tilgjengelige hos kjente og kjære agenter over hele landet. Bilia er en kjent aktør med mye tyngde og lang erfaring. Vi har troen på at dette vil være et svært verdifullt samarbeid som vil føre oss i ønsket retning. Samtidig er det gledelig å informere om at vi nå er blitt fullverdige medlemmer av Bilimportørenes Landsforening og Norges Bilbransjeforbund, som sammen med våre investeringer og nye nettverk vitner om at vi har en seriøs og langsiktig satsing med XPENG i Norge. La det ikke være noen tvil om at vi har virkelige ambisjoner og at vi nå satser tungt på det norske markedet.»

Siste nytt fra Bilia

 • Bilia BMW Kongsvinger fasadeBilia BMW Kongsvinger fasade

  Bilia Kongsvinger har Norges mest fornøyde BMW-kunder

  Autoindex er en av bilbransjens viktigste undersøkelser og vurderer hele kundeopplevelsen. Derfor er det ekstra gledelig at det er en Bilia-forhandler som havner på topp for BMW.

 • Erna Solberg og Bjarne Brøndbo posererErna Solberg og Bjarne Brøndbo poserer

  Garantert likeverdig: Storstilt satsing på brukte originaldeler

  Norges mest moderne bildemonteringsanlegg ble offisielt åpnet av Erna Solberg og Bjarne Brøndbo.

 • Norsk Kundebarometer 2023Norsk Kundebarometer 2023

  Bilia kåret til beste bilhus i Norsk Kundebarometer 2023

  Vi er utrolig stolte over at Bilia i år igjen er kåret til bransjevinner i Norsk Kundebarometer.
 • Bil1DinBil1Din

  Kjøper rekordhøyt antall skadebiler til rekordhøye summer

  Bil1Din opplever et volum som aldri før, og bilene som kommer inn er nyere og dyrere enn tidligere.
 • XPENG G9XPENG G9

  Bilia blir agent for XPENG i Bergen

  Bilia Norge AS har inngått avtale med XPENG om salg av nye biler og servicevirksomhet.
 • Anders Greftegreff, daglig leder hos Bil1DinAnders Greftegreff, daglig leder hos Bil1Din

  Bil1Din i Røyken opplever stor pågang fra arbeidssøkere

  En sentral lokasjon og et spennende og bærekraftig prosjekt er viktige motivasjonsfaktorer for mange av arbeidssøkerne.
 • Bil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne BrøndboBil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne Brøndbo

  Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

  I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen.
 • Bilia kjøper InsigniaBilia kjøper Insignia

  Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

  AS Insignia har inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke.
 • Bilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund LangrennBilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund Langrenn

  Bilia elektrifiserer langrennslandslaget

  Bilia Norge AS sikrer Norges Skiforbund Langrenn gode kjøreopplevelser i en ny samarbeidsavtale der forbundets støtteapparat kjører BMW, Volvo, Lexus og Toyota levert av Bilia.
 • Fornøyde bileiereFornøyde bileiere

  Bilia er beste bilhus i Norsk kundebarometer

  Dette er første gang Bilia rangeres offisielt i Norsk kundebarometer, og Bilia debuterer på en veldig sterk 4. plass.
 • Bjarne Brøndbo og Frode HebnesBjarne Brøndbo og Frode Hebnes

  Gjør det enkelt å velge miljøvennlig på verkstedet

  Bilia og Bil1Din girer opp bærekraftsatsingen sammen. Partene etablerer sammen nå et nytt demonteringsanlegg med lavt klimaavtrykk på Røyken, og målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.
 • Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet KokstadKokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by.