Anders Greftegreff, daglig leder hos Bil1Din

Kjøper rekordhøyt antall skadebiler til rekordhøye summer

Bil1Din opplever et volum som aldri før, og bilene som kommer inn er nyere og dyrere enn tidligere. Fra en snittpris på 6 500,- i 2021 økte den til 11 500,- i 2022, mens den så langt i år er oppe i 16 500,- for en skadebil. Høyt volum og høy pris har ført til at Bil1Din bare i mars kjøpte forsikringsbiler for 2,3 millioner kroner, 1,8 millioner i Midt-Norge og 500 000,- på Østlandet.

Pressemelding 28. april 2023

– Nå produserer vi flere kvalitetsdeler enn noen gang. Vi ser en klar effekt av at forsikringsbransjen har endret sin policy. Mange av bilene som tidligere havnet til oppbygging kommer nå til oss, og det betyr at delene våre blir stadig nyere. Heldigvis ser vi at interessen for likeverdige, brukte deler øker hos verkstedene i takt med tilgangen, sier Anders Greftegreff, daglig leder hos Bil1Din.

I desember 2021 kom web-DBS GB fra Bilskadekontoret til Finans Norge med en digital takseringsløsning hvor skadeverkstedene kan sende biltakstene direkte til bildemontørene. Det har tatt tid før verktøyet har blitt tatt fullt i bruk av bransjen, men nå mener Anders Greftegreff at han kan se en tydelig effekt. Det har ført til en raskere og mer direkte kommunikasjon mellom Bil1Din og skadeverkstedene.

– Reell likeverdig opplevelse
– Web-DBS GB har vært en gamechanger for bransjen. Den har forenklet både logistikk og kommunikasjon, og med gode digitale løsninger er det flere som har fått øynene opp for likeverdige, brukte deler. Det er viktig for oss at det skal være minst like enkelt å bestille en brukt kvalitetsdel som en ny del. Og da er gode verktøy en viktig del av løsningen, forklarer Anders.

Gjennom web-DBS GB har rundt 2000 bilverksteder tilgang til brukte, likeverdige bildeler. Og for Bil1Din har det store volumet av forsikringsbiler økt leveringsevnen og kvaliteten på delene. Det har også blitt er standardisering på både deler og leveranse.

– Vi nærmer oss en reell likeverdig opplevelse for skadeverkstedene. Forskjellen på nye og brukte deler blir mindre og mindre, og med grundig kvalitetskontroll og gode lagringssystemer er vi trygge på delene vi leverer ut, forteller Anders.

Bransjen i voldsom utvikling
Bilbransjen har et mål om å tredoble norske verksteders bruk av brukte deler. Med en så sterk start på året ligger Bil1Din godt an til å nå sitt bidrag. De siste ukene før påske produserte Bil1Din over 1 200 deler i uka i Namsos, og med oppstarten på anlegget i Røyken er produksjonen oppe i 2 500 deler i uka. Fortsetter tendensen, kan det være snakk om så mye som 100 000 deler i året.

Bjarne Brøndbo ser en rivende utvikling i bransjen og er stolt av profesjonaliseringen Bil1Din har vært gjennom.

– Heldigvis er bransjen et helt annet sted i dag enn den var da faren min startet med bildemontering på Skage for nesten 50 år siden, og det er veldig gledelig å se at flere får opp øynene for at brukte, likeverdige bildeler ikke bare er et bærekraftig alternativ, men også god butikk. Mange av delene er heller ikke særlig brukte. Vi har inne tilnærmet nye biler som har gått i underkant av 1 000 km, og da sier det seg selv at forskjellen på en brukt og en ny del ikke er særlig stor.

Siste nytt fra Bilia

 • Bilia BMW Kongsvinger fasadeBilia BMW Kongsvinger fasade

  Bilia Kongsvinger har Norges mest fornøyde BMW-kunder

  Autoindex er en av bilbransjens viktigste undersøkelser og vurderer hele kundeopplevelsen. Derfor er det ekstra gledelig at det er en Bilia-forhandler som havner på topp for BMW.

 • Erna Solberg og Bjarne Brøndbo posererErna Solberg og Bjarne Brøndbo poserer

  Garantert likeverdig: Storstilt satsing på brukte originaldeler

  Norges mest moderne bildemonteringsanlegg ble offisielt åpnet av Erna Solberg og Bjarne Brøndbo.

 • Norsk Kundebarometer 2023Norsk Kundebarometer 2023

  Bilia kåret til beste bilhus i Norsk Kundebarometer 2023

  Vi er utrolig stolte over at Bilia i år igjen er kåret til bransjevinner i Norsk Kundebarometer.
 • Bil1DinBil1Din

  Kjøper rekordhøyt antall skadebiler til rekordhøye summer

  Bil1Din opplever et volum som aldri før, og bilene som kommer inn er nyere og dyrere enn tidligere.
 • XPENG G9XPENG G9

  Bilia blir agent for XPENG i Bergen

  Bilia Norge AS har inngått avtale med XPENG om salg av nye biler og servicevirksomhet.
 • Anders Greftegreff, daglig leder hos Bil1DinAnders Greftegreff, daglig leder hos Bil1Din

  Bil1Din i Røyken opplever stor pågang fra arbeidssøkere

  En sentral lokasjon og et spennende og bærekraftig prosjekt er viktige motivasjonsfaktorer for mange av arbeidssøkerne.
 • Bil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne BrøndboBil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne Brøndbo

  Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

  I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen.
 • Bilia kjøper InsigniaBilia kjøper Insignia

  Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

  AS Insignia har inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke.
 • Bilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund LangrennBilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund Langrenn

  Bilia elektrifiserer langrennslandslaget

  Bilia Norge AS sikrer Norges Skiforbund Langrenn gode kjøreopplevelser i en ny samarbeidsavtale der forbundets støtteapparat kjører BMW, Volvo, Lexus og Toyota levert av Bilia.
 • Fornøyde bileiereFornøyde bileiere

  Bilia er beste bilhus i Norsk kundebarometer

  Dette er første gang Bilia rangeres offisielt i Norsk kundebarometer, og Bilia debuterer på en veldig sterk 4. plass.
 • Bjarne Brøndbo og Frode HebnesBjarne Brøndbo og Frode Hebnes

  Gjør det enkelt å velge miljøvennlig på verkstedet

  Bilia og Bil1Din girer opp bærekraftsatsingen sammen. Partene etablerer sammen nå et nytt demonteringsanlegg med lavt klimaavtrykk på Røyken, og målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.
 • Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet KokstadKokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by.