Google Assistent-aktiverte enheter

Volvo Cars blir den første bilprodusenten som integrerer bilene sine direkte med Google Assistant-aktiverte enheter, som en del av det pågående partnerskapet mellom Volvo Cars og Google

Pressemelding 5.1.2022

Denne planlagte direkteintegrasjonen muliggjør den mest sømløse forbindelsen mellom Google Assistant og biler til dags dato, og skal la Volvo-kundene kontrollere funksjoner i bilen ved å utstede talekommandoer til Google Assistant-aktiverte enheter.

Ved å koble Volvo-bilen til sin egen Google-konto, kan kundene snakke direkte til Google i bilen og fjernstyre en rekke funksjoner, for eksempel oppvarming på en kald vinterdag eller låsing av dørene.

Integrasjonen med Google Assistant gjenspeiler Volvo Cars sin ambisjon om å gi kundene bekvemmelighet og trygghet. Antallet tilgjengelige kommandoer vil øke med tiden.

 
Skal forbedre kundeopplevelsen

Med denne integrasjonen kan brukere motta informasjon relatert til bilen sin når som helst, selv om de ikke befinner seg fysisk nær den. Planlagte fremtidige funksjoner inkluderer blant annet ladeplanlegging, som lar kundene angi nøyaktige tidspunkter for når de vil at bilen skal begynne å lade.

– Volvo Car Group var den første med Googles teknologi og tjenester i bilene våre, og nå vil vi bli først med å fullstendig integrere med Google Assistant-aktiverte enheter. Det er et naturlig neste steg i vårt samarbeid med Google, sier Henrik Green, produktdirektør i Volvo Cars.

– Denne integrasjonen betyr en stor forbedring i kundeopplevelsen, ettersom den gir kundene muligheten til å enkelt og trygt administrere bilen både hjemmefra eller ute, via enhver personlig enhet med Google Assistant, sier Green.

Volvo Cars har også et mål om at integreringen av bilene med Google Assistant skal støtte selskapets overgang til full elektrifisering, ved blant annet å gjøre ladeopplevelsen enkel og nyttig.

For eksempel ønsker selskapet å lansere funksjoner som kan hjelpe kundene med å nå det fulle potensialet for reduksjon av karbonutslipp fra deres helelektriske Volvo-biler. Mulige fremtidige funksjoner kan inkluderer å sende varsler til kunder når energimiksen er på sitt reneste, slik at de kan begynne å lade ved å si «Hey Google, begynn å lade bilen min», og å begynne å lade automatisk når energileverandørens nettbelastning er lav.

For mer sensitive kommandoer – som å låse opp bilen – sørger tofaktorautentisering for at kun de riktige personene kan høre eller få tilgang til riktig informasjon til rett tid. 

Funksjonaliteten vil gradvis bli tilgjengelig i løpet av de kommende månedene for alle Volvo-sjåfører som har en bil med et infotainment-system drevet av Android, som er koblet til kundenes Volvo Cars-app og en Google Assistant-aktivert enhet. Funksjonaliteten gjelder for utvalgte land og markeder der Google Assistant er tilgjengelig

Les hele pressemeldingen fra Volvo Car Norway her

En nærmere titt

Siste nytt fra Volvo