Nye Volvo XC40 på landevei

Oppfrisket versjon av Volvo XC40 Recharge

Volvo Cars lanserer en ny og oppfrisket versjon av den populære elbilen XC40 Recharge.

Pressemelding 04.03.2022


Den kompakte SUVen har vært en salgssuksess for Volvo siden bilen først ble vist frem i 2017. XC40 har fått mye oppmerksomhet for sitt unike design og ble kåret til årets bil i verden og i Europa i 2018.

Populariteten til XC40 ble ytterligere forsterket da elbilversjonen ble vist frem i 2019. I 2021 var XC40 Volvo Cars’ mest solgte bil i Norge med 6415 biler, nesten halvparten av Volvos totale salgsvolum på det norske markedet. 5087 av disse var helelektriske.

Får ny design
For å forsterke designen og det moderne uttrykket har Volvo Cars gitt XC40 Recharge en visuell oppfriskning av eksteriøret. Med en ny støtfanger foran og en rammeløs grill får XC40 Recharge samme utseende som fronten til Volvo C40 Recharge.

Signaturlyktene, “Thor’s Hammer”, er utvidet med toppmoderne piksel LED-teknologi, som gjør at de automatisk tilpasser seg trafikken foran og effektivt lyser opp veien foran uten å blende andre sjåfører. I tillegg tilbyr Volvo nå XC40 i nye eksteriørfarger og med nye felger.

– Når vi beveger oss mot å bli et helt elektrisk selskap, følger designspråket vårt etter. Med den forfriskede helelektriske XC40 fortsetter vi å utvikle dens umiddelbart gjenkjennelige design, og skaper et mer moderne ansikt med en slankere front og en mer integrert grill, sa Robin Page, designsjef i Volvo Cars.

Det er mulig å bestille XC40 Recharge i flere utstyrsversjoner, med både firehjuls- og forhjulsdrift. XC40 Recharge har en estimert rekkevidde iht. til WLTP på inntil 422km*.

Inkluderer service og forsikring på elbilene
Volvo Cars ønsker å gi kunden et mest mulig bekymringsløst bilhold, enten man kjøper eller abonnerer på en elbil. Derfor inkluderer Volvo tre års service, tre års full kaskoforsikring, veihjelp, bytte av vindusviskere (én gang i året) og bytte av bremseskiver/klosser når de er slitt på sine elbilmodeller.

– Både C40 og XC40 Recharge er tilgjengelige i flere utstyrsnivåer med både service og forsikring inkludert i prisen. Med mange av de mest sentrale tjenestene inkludert blir det færre bekymringer for kunden og man får lavere driftskostnader, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Den rimeligste modellvarianten er XC40 Recharge Core med forhjulsdrift (FWD) til 439.900,-, mens toppmodellen med det høyeste utstyrsnivået er XC40 Recharge Twin Ultimate med firehjulsdrift (AWD) til 549.900,-. Abonnementsprisen på XC40 Recharge starter på 6090,- (10.000km/pr år) med tre års binding.

– Kundene kan enkelt bestille XC40 Recharge i Volvo Cars’ nettbutikk eller får hjelp til å gjøre dette hos en autorisert Volvo-forhandler. De kan selv bestemme om de ønsker å eie bilen eller å gå for en fleksibel abonnementsløsning med forutsigbare kostnader og det meste inkludert i et fast månedlig beløp, sier Trosby.

I tillegg til at XC40 Recharge får endringer på det utvendige designet, ruller Volvo også ut infotainmentsystemet selskapet har utviklet sammen med Google på XC90, S60 og V60 noe som gjør at alle Volvo Cars’ bilmodeller nå har infotainment basert på Googles Android Automotive.

Volvo Cars faser samtidig ut salget av biler med ren forbrenningsmotor, enten det er diesel eller bensin, og vil i 2022 kun selge ladbare biler, elbiler eller ladbare hybrider, i Norge.

Tillatt tilhengervekt på XC40-varianten med firehjulsdrift er 1800 kilo og 1500 kilo for modellen med forhjulsdrift. Begge variantene er godkjent for taklast opptil 75kg og man kan enkelt montere takstativ og skiboks.

Les hele pressemeldingen fra Volvo Car Norway her

En nærmere titt

Siste nytt fra Volvo