Krokstad Autosenter i Bergen fasade

Bilia kommer til Bergen

Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by. Avtalen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Kokstad Autosenter eies i dag av tre erfarne gründere fra bilbransjen som kjenner markedet godt, og Bilia peker på deres gode kompetanse som avgjørende for oppkjøpet.

Pressemelding 27.04.2022.

Bilia har en tydelig vekststrategi, og nå utvides virksomheten geografisk. Bilia Outlet er allerede godt etablert i Oslo og Trondheim, og tidligere i april åpnet Bilia Outlet Innlandet på Gjøvik. Denne avtalen sørger for at Bilia Outlet vil dekke store deler av Sør-Norge med merkeuavhengig bilsalg og verksted.

Kokstad Autosenter AS ble opprettet i 2013 av Bjan Ullmann, Trond Bruknapp og Thomas Kronheim og kan vise til gode resultater. I 2019 flyttet de inn i nye lokaler i Kokstadflaten 29 som er i umiddelbar nærhet til Bergen Lufthavn, Flesland og bybanen. Kokstad Autosenter selger nyere bruktbiler og driver merkeuavhengig verksted. Som Bilia Outlet Kokstad vil driften i stor grad videreføres som tidligere, med tydelig fokus på kundeservice hos en forhandler som kan tilby trygge bruktbilkjøp med bytterett og garantier på alle biler.


Kommentar fra Frode Hebnes, Adm dir ved Bilia Norge AS

«Bilia Outlet er en viktig satsning for Bilia, både i Norge og i Sverige. I tillegg til organisk vekst er vi alltid på jakt etter å vokse gjennom virksomhetsoverdragelser når det oppstår spennende muligheter.

Å få gründerne Bjan Ullman, Trond Bruknapp og Thomas Kronheim med på laget vil bidra til å styrke Bilia. Vi er stolte og glade for at de blir med oss på reisen videre. Kompetansen og deres markedskunnskap var helt avgjørende for at vi ønsket å inngå et samarbeid. Dette er dyktige bilbransjefolk som vi har latt oss imponere av.

Med tilstedeværelse i Oslo, Trondheim og Gjøvik er det helt naturlig for oss å introdusere Bilia Outlet i Bergen også, og når vi nå først inntar Norges nest største by så opplever vi dette til å være en god inngang.»


Kommentar fra Bjan Ullman, daglig leder ved Kokstad Autosenter AS

«Vi var i utgangspunktet ikke til salgs, men når Bilia banket på døra ble vi overbevist om at dette er det riktige neste steget for oss. Bilia deler vår filosofi og kultur for god kundeservice og ønsket om å skape den virkelig gode kundeopplevelsen. Det er en annerkjennelse for jobben vi har lagt ned i Kokstad Autosenter, og med Bilia i ryggen gleder vi oss til fortsettelsen.»

Siste nytt fra Bilia

 • Bilia Norge blir importør for Great Wall Motor

  Under første halvår av 2023 lanseres det elektriske bilmerket ORA i Norge, et merke partene mener vil fungere svært godt i det norske markedet.
 • Bil1Din i Røyken opplever stor pågang fra arbeidssøkere

  En sentral lokasjon og et spennende og bærekraftig prosjekt er viktige motivasjonsfaktorer for mange av arbeidssøkerne.
 • Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

  I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen.
 • Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

  AS Insignia har inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke.
 • Bilia er beste bilhus i Norsk kundebarometer

  Dette er første gang Bilia rangeres offisielt i Norsk kundebarometer, og Bilia debuterer på en veldig sterk 4. plass.
 • Gjør det enkelt å velge miljøvennlig på verkstedet

  Bilia og Bil1Din girer opp bærekraftsatsingen sammen. Partene etablerer sammen nå et nytt demonteringsanlegg med lavt klimaavtrykk på Røyken, og målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.
 • Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by.