Krokstad Autosenter i Bergen fasade

Bilia kommer til Bergen

Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by. Avtalen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Kokstad Autosenter eies i dag av tre erfarne gründere fra bilbransjen som kjenner markedet godt, og Bilia peker på deres gode kompetanse som avgjørende for oppkjøpet.

Pressemelding 27.04.2022.

Bilia har en tydelig vekststrategi, og nå utvides virksomheten geografisk. Bilia Outlet er allerede godt etablert i Oslo og Trondheim, og tidligere i april åpnet Bilia Outlet Innlandet på Gjøvik. Denne avtalen sørger for at Bilia Outlet vil dekke store deler av Sør-Norge med merkeuavhengig bilsalg og verksted.

Kokstad Autosenter AS ble opprettet i 2013 av Bjan Ullmann, Trond Bruknapp og Thomas Kronheim og kan vise til gode resultater. I 2019 flyttet de inn i nye lokaler i Kokstadflaten 29 som er i umiddelbar nærhet til Bergen Lufthavn, Flesland og bybanen. Kokstad Autosenter selger nyere bruktbiler og driver merkeuavhengig verksted. Som Bilia Outlet Kokstad vil driften i stor grad videreføres som tidligere, med tydelig fokus på kundeservice hos en forhandler som kan tilby trygge bruktbilkjøp med bytterett og garantier på alle biler.


Kommentar fra Frode Hebnes, Adm dir ved Bilia Norge AS

«Bilia Outlet er en viktig satsning for Bilia, både i Norge og i Sverige. I tillegg til organisk vekst er vi alltid på jakt etter å vokse gjennom virksomhetsoverdragelser når det oppstår spennende muligheter.

Å få gründerne Bjan Ullman, Trond Bruknapp og Thomas Kronheim med på laget vil bidra til å styrke Bilia. Vi er stolte og glade for at de blir med oss på reisen videre. Kompetansen og deres markedskunnskap var helt avgjørende for at vi ønsket å inngå et samarbeid. Dette er dyktige bilbransjefolk som vi har latt oss imponere av.

Med tilstedeværelse i Oslo, Trondheim og Gjøvik er det helt naturlig for oss å introdusere Bilia Outlet i Bergen også, og når vi nå først inntar Norges nest største by så opplever vi dette til å være en god inngang.»


Kommentar fra Bjan Ullman, daglig leder ved Kokstad Autosenter AS

«Vi var i utgangspunktet ikke til salgs, men når Bilia banket på døra ble vi overbevist om at dette er det riktige neste steget for oss. Bilia deler vår filosofi og kultur for god kundeservice og ønsket om å skape den virkelig gode kundeopplevelsen. Det er en annerkjennelse for jobben vi har lagt ned i Kokstad Autosenter, og med Bilia i ryggen gleder vi oss til fortsettelsen.»

Siste nytt fra Bilia

 • Bilia BMW Kongsvinger fasadeBilia BMW Kongsvinger fasade

  Bilia Kongsvinger har Norges mest fornøyde BMW-kunder

  Autoindex er en av bilbransjens viktigste undersøkelser og vurderer hele kundeopplevelsen. Derfor er det ekstra gledelig at det er en Bilia-forhandler som havner på topp for BMW.

 • Erna Solberg og Bjarne Brøndbo posererErna Solberg og Bjarne Brøndbo poserer

  Garantert likeverdig: Storstilt satsing på brukte originaldeler

  Norges mest moderne bildemonteringsanlegg ble offisielt åpnet av Erna Solberg og Bjarne Brøndbo.

 • Norsk Kundebarometer 2023Norsk Kundebarometer 2023

  Bilia kåret til beste bilhus i Norsk Kundebarometer 2023

  Vi er utrolig stolte over at Bilia i år igjen er kåret til bransjevinner i Norsk Kundebarometer.
 • Bil1DinBil1Din

  Kjøper rekordhøyt antall skadebiler til rekordhøye summer

  Bil1Din opplever et volum som aldri før, og bilene som kommer inn er nyere og dyrere enn tidligere.
 • XPENG G9XPENG G9

  Bilia blir agent for XPENG i Bergen

  Bilia Norge AS har inngått avtale med XPENG om salg av nye biler og servicevirksomhet.
 • Anders Greftegreff, daglig leder hos Bil1DinAnders Greftegreff, daglig leder hos Bil1Din

  Bil1Din i Røyken opplever stor pågang fra arbeidssøkere

  En sentral lokasjon og et spennende og bærekraftig prosjekt er viktige motivasjonsfaktorer for mange av arbeidssøkerne.
 • Bil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne BrøndboBil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne Brøndbo

  Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

  I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen.
 • Bilia kjøper InsigniaBilia kjøper Insignia

  Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

  AS Insignia har inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke.
 • Bilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund LangrennBilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund Langrenn

  Bilia elektrifiserer langrennslandslaget

  Bilia Norge AS sikrer Norges Skiforbund Langrenn gode kjøreopplevelser i en ny samarbeidsavtale der forbundets støtteapparat kjører BMW, Volvo, Lexus og Toyota levert av Bilia.
 • Fornøyde bileiereFornøyde bileiere

  Bilia er beste bilhus i Norsk kundebarometer

  Dette er første gang Bilia rangeres offisielt i Norsk kundebarometer, og Bilia debuterer på en veldig sterk 4. plass.
 • Bjarne Brøndbo og Frode HebnesBjarne Brøndbo og Frode Hebnes

  Gjør det enkelt å velge miljøvennlig på verkstedet

  Bilia og Bil1Din girer opp bærekraftsatsingen sammen. Partene etablerer sammen nå et nytt demonteringsanlegg med lavt klimaavtrykk på Røyken, og målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.
 • Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet KokstadKokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by.